Vind het typeplaatje op jouw VELUX dakraam

Arie van Timlux
Oktober 2023

Hoe vind je het typeplaatje op jouw VELUX dakraam?

Heb je een oud VELUX dakraam en ben je op zoek naar het typeplaatje, maar weet je niet waar je moet zoeken? Geen zorgen, want we gaan je nu uitleggen waar je dit belangrijke plaatje kunt vinden.

Vind het typeplaatje rechts op het draaiend gedeelte

Vanaf 1968 zijn alle VELUX dakramen uitgerust met een typeplaatje dat alle essentiële informatie over het dakraam bevat. Als je op zoek bent naar dit typeplaatje, kijk dan rechts op de kop van het draaiende gedeelte van het dakraam. Het bevindt zich achter de ventilatieklep en bevat alle details die je nodig hebt om eventuele vervangingen of reparaties uit te voeren.

Nieuwere modellen hebben het typeplaatje links

Bij de nieuwere modellen van VELUX dakramen is het typeplaatje aan de linkerkant van het draaiende gedeelte bevestigd. Dus als je een van de recentere modellen hebt, vergeet niet om aan de linkerkant te kijken voor het typeplaatje.

Kortom, het typeplaatje is een waardevolle bron van informatie over jouw VELUX dakraam. Het kan je helpen bij het bestellen van de juiste onderdelen of het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Dus, als je het typeplaatje nodig hebt, weet je nu waar je moet zoeken!

Ontdek de betekenis van verschillende typenummers en hoe ze de leeftijd van jouw VELUX dakraam beïnvloeden

Als je nieuwsgierig bent naar de betekenis van de typenummers op VELUX dakramen en hoe ze verband houden met de leeftijd van jouw dakraam, heb je geluk! We gaan er dieper op in om je een beter begrip te geven.

Eén-cijferige typenummers (vóór 1992)


Dakramen die vóór 1992 zijn geproduceerd, worden vaak geïdentificeerd door een één-cijferig typenummer. Deze typenummers geven informatie over de hoofdkenmerken van het dakraam, zoals de maat en eventuele speciale functies. Het is ook handig om te weten dat de één-cijferige typenummers geen specifieke informatie over de leeftijd van het dakraam bevatten.

Drie-cijferige typenummers (tussen 1992 en 2001)

In de periode tussen 1992 en 2001 werden dakramen voorzien van drie-cijferige typenummers. Deze nummers bevatten meer gedetailleerde informatie over het dakraam, inclusief de breedte, materialen en beglazing. Deze dakramen hebben een flink verbeterde beglazing.

Twee-cijferige, Lettercombinatie (tussen 2002 en 2013)

In de periode tussen 2002 en 2013 werden dakramen voorzien van letters en cijfers, dit vanwege het groeiende aantal afmetingen. De letters bepalen de breedte en het cijfer de hoogte. Verder staat er informatie op over de lak en beglazing.

Nieuwste generatie dakramen (2014 - Heden)

De VELUX Groep heeft een nieuwe generatie dakramen geïntroduceerd met verschillende voordelen. Deze nieuwe generatie dakramen wordt gekenmerkt door innovatieve eigenschappen en montagebeugels, waardoor ze sneller en op twee verschillende niveaus in het dak kunnen worden gemonteerd. Een van de voordelen van de nieuwste generaties VELUX dakramen is de verbeterde ventilatie. Met VELUX dakramen kun je je woning continu ventileren, waardoor er altijd frisse lucht binnenkomt. Daarnaast biedt de VELUX ACTIVE app de mogelijkheid om de luchtvochtigheid in je woning te controleren en je VELUX producten op afstand te bedienen.

Klaar om je oude dakraam te vervangen en te genieten van alle voordelen van een nieuw dakraam?

Neem contact met ons op of bekijk de pagina voor inspiratie.